Ole nofoaga ole vateatea a Saina e fa'atūina ai le fa'ata'ita'iga ole gaioiga ole fai'ai

Ua fa'atuina e Saina se fa'ata'ita'iga fa'ata'ita'iga o le fai'ai i lona nofoaga avanoa mo su'esu'ega electroencephalogram (EEG), ma fa'amae'a ai le la'asaga muamua o le fausiaina o su'esu'ega EEG i totonu o le atunu'u.

"Na matou faia le uluai suʻesuʻega EEG i le taimi o le auvaa a Shenzhou-11, lea na faʻamaonia ai le faʻaogaina o le faʻaogaina o le faiʻai-komepiuta fesoʻotaʻiga tekonolosi e ala i robots e pulea e faiʻai," o le tala lea a Wang Bo, tagata suʻesuʻe i le China Astronaut Research and Training Center, China Media Vaega.

O tagata su'esu'e mai le nofoaga autu o le Laboratory of Human Factors Engineering, i le galulue vavalalata ma le tele o vaega a Saina astronauts, poʻo taikonauts, ua fausia se faasologa o faiga masani mo suʻega EEG e ala i suʻega eleele ma faʻamaoniga i totonu."Ua matou faia foi ni mea fou," o le tala lea a Wang.

asd

I le avea o se faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga mo le fuaina o le mamafa o le mafaufau e fai ma faʻataʻitaʻiga, fai mai Wang o la latou faʻataʻitaʻiga, faʻatusatusa i le masani, tuʻufaʻatasia faʻamaumauga mai le tele o itu e pei o le physiology, faʻatinoga ma amioga, lea e mafai ona faʻaleleia le saʻo o le faʻataʻitaʻiga ma faʻaoga atili ai.

Ua ausia e le au suʻesuʻe iʻuga i le faʻatulagaina o faʻataʻitaʻiga faʻamaumauga e fua ai le vaivai o le mafaufau, avega o le mafaufau ma le mataala.

Na otootoina e Wang ia sini e tolu o la latou suʻesuʻega EEG.O le tasi o le va'ai pe fa'afefea ona a'afia le fai'ai o le tagata i le si'osi'omaga avanoa.O le lona lua o le vaʻavaʻai i le auala e faʻafetaui ai le faiʻai o le tagata i le siʻosiʻomaga avanoa ma toe faʻafouina neura, ma o le mea mulimuli o le atinaʻeina ma faʻamaonia tekinolosi mo le faʻaleleia o le malosi o le faiʻai e pei ona faia e taikonauts le tele o gaioiga lelei ma faigata i le vanimonimo.

O fesoʻotaʻiga faiʻai-komepiuta ose tekinolosi faʻamoemoeina mo le faʻaogaina i le lumanaʻi i avanoa.

"O le tekinolosi o le faʻaliliuina lea o mafaufauga o tagata i faʻatonuga, lea e fesoasoani tele mo le tele o galuega poʻo galuega mamao," o le tala lea a Wang.

O le tekonolosi e faʻamoemoeina e faʻaaogaina i gaioiga faʻapitoa, faʻapea foʻi ma nisi o le faʻamaopoopoina o tagata-masini, iʻu ai ina faʻaleleia atili le lelei atoatoa o le faiga, na ia faʻaopoopo mai ai.

I se taimi umi, o le suʻesuʻega a le EEG i totonu o le taamilosaga o le suʻesuʻeina lea o mealilo o le evolusione o le faiʻai o le tagata i le atulaulau ma faʻaalia le taua tele i le faʻaleleia o mea ola, maua ai ni vaaiga fou mo le atinaʻeina o le mafaufau e pei o le mafaufau.


Taimi meli: Ian-29-2024