O fea o i ai i matou ma le Belt and Road Initiative BRI

Ua 10 ou tausaga talu ona amata le fusi Saina ma le Auala Initiative. O a la nisi o mea na ausia ma ni faaletonu?, sei o tatou maulu ma saili mo i tatou lava.

A toe tepa i tua, o le sefulu tausaga muamua o le Belt and Road felagolagoma'i ua matua'i manuia. O ana ausiaga sili e masani lava ona faatolu.

Muamua, o le fua tele. E oʻo mai ia Iuni, ua sainia e Saina le silia ma le 200 Belt and Road feagaiga felagolagomaʻi ma 152 atunuu ma 32 faʻalapotopotoga faʻavaomalo. Faʻatasi, e tusa ma le 40 pasene o le tamaoaiga o le lalolagi ma le 75 pasene o le faitau aofaʻi o le lalolagi.

Faatasi ai ma ni nai tuusaunoaga, o atunuu tau atiae uma o se vaega o le fuafuaga. Ma i atunuu eseese, o le Belt ma le Auala e eseese ituaiga. E oo mai i le taimi nei, o le pisinisi sili ona taua o tupe teufaafaigaluega i o tatou taimi. Ua aumaia ai le tele o aogā i atunuu tau atiaʻe, ua aveesea ai le faitau miliona o tagata mai le matuā mativa.

Lona lua, o le sao tele o alalaupapa lanu meamata. O le China-Laos Railway ua sili atu i le 4 miliona tone o uta talu ona faʻaaogaina i le 2021, e fesoasoani tele i Laos ua lokaina e fesoʻotaʻi atu i maketi o le lalolagi i Saina ma Europa ma faʻateleina turisi i tuaoi.

O le nofoaafi televave muamua a Initonesia, le Jakarta-Bandung High-Speed ​​Railway, na oʻo i le 350 kilomita i le itula i le taimi o le tuʻufaʻatasia ma le suʻega vaega ia Iuni o le tausaga nei, faʻaitiitia ai le faigamalaga i le va o aai tetele e lua mai le sili atu i le 3 itula i le 40 minute.

O le Mombasa-Nairobi Railway ma Addis Ababa-Djibouti Railway o ni faʻataʻitaʻiga susulu na fesoasoani i fesoʻotaʻiga Aferika ma suiga lanu meamata. O alalaupapa lanu meamata ua le gata ina fesoasoani i le faafaigofieina o felauaiga ma le feoai lanu meamata i atunuu tau atiae, ae ua matua siitia ai foi fefaatauaiga, pisinisi tafafao maimoa ma atinae lautele.

Tolu, o le tautinoga i le atina'e lanu meamata. Ia Setema 2021, na faalauiloa ai e le Peresetene Xi Jinping le faaiuga e taofia uma le faafaigaluegaina o koale mai fafo a Saina. O lea gaioiga ua atagia mai ai se naunautaiga malosi e agai i luma suiga lanu meamata ma ua i ai se aafiaga loloto i le aveina o isi atunuu tau atiaʻe i se auala lanu meamata ma atinaʻe maualuga. O le mea e malie ai na tupu i le taimi na filifili ai le tele o Belt and Road atunuu e pei o Kenya, Bangladesh ma Pakistan e lafoai le koale.

图片 1

Taimi meli: Oke-12-2023