Tekonolosi infrared mata pa'i

nfrared technology touch screens o lo'o aofia ai le infrared emitting ma le mauaina o elemene lagona fa'apipi'i i luga o le fa'avaa fafo o le lau pa'i. I luga o le mata o le lau, o se fesoʻotaʻiga e iloa ai le infrared ua fausia. Soʻo se mea paʻi e mafai ona suia le infrared i luga o le nofoaga faʻafesoʻotaʻi e iloa ai le faʻaogaina o le mata. O le fa'atinoga o le fa'atinoga o le pa'i pa'i infrared e tutusa ma le pa'i galu acoustic luga. E fa'aogaina le infrared emitting ma le mauaina o elemene lagona. O nei elemene e fausia ai se fesoʻotaʻiga e iloa ai le infrared i luga o le lau. O le mea o le faʻaogaina o le paʻi (e pei o le tamatamailima) e mafai ona suia le infrared o le mea faʻafesoʻotaʻi, ona liua lea i le tulaga faʻamaopoopo o le paʻi e iloa ai le tali o le taotoga. I luga o le mata pa'i infrared, o masini laupapa matagaluega faatulagaina i itu e fa o le lau o loo i totonu o le infrared emitting tubes ma infrared mauaina tubes, lea e fausia ai se matrix faalava ma saisaitia koluse infrared matrix.

Infrared touch screen o se matrix infrared e tufatufaina tele i le X ma le Y i luma o le lau. Na te iloa ma su'e le pa'i a le tagata e ala i le su'esu'e pea pe o poloka ave o le infrared e mea. E pei ona faʻaalia i le ata "Working Principle of Infrared Touch Screen", o lenei mata paʻi e faʻapipiʻi ma se faʻavaa fafo i luma o le faʻaaliga. O le faavaa pito i fafo ua mamanuina ma se laupapa matagaluega, ina ia fa'apipi'i fa'alava fa'alava ma fa'alava fa'alava fa'alava i itu e fa o le lau, e fa'atatau i le fa'alava ma tu'usa'o fa'alava matrix fa'alava. A maeʻa suʻesuʻega taʻitasi, afai e fesoʻotaʻi uma paipa infrared o paipa, o loʻo ola le moli lanumeamata, e faʻaalia ai e masani mea uma.

A iai se paʻi, o le tamatamailima poʻo se isi mea o le a poloka le faʻalava ma le tuʻu saʻo ave infrared e ui atu i le tulaga. Pe a su'esu'e le lau pa'i ma maua ma fa'amaonia e tasi le ave infrared ua poloka, o le a ola le moli mumu, e ta'u mai ai ua poloka le ave infrared ma e ono i ai se pa'i. I le taimi lava e tasi, o le a vave ona sui i se isi faamaopoopo ma toe suʻesuʻe. Afai e maua o se isi axis ua poloka foi se ave infrared, o le a ola le moli samasama, e taʻu mai ai ua maua se paʻi, ma o tulaga o le lua infrared tubes ua maua ua poloka o le a lipotia i le talimalo. A maeʻa le faʻatusatusaga, e faʻamoemoeina le tulaga o le paʻi i luga o le lau.

Infrared touch screen oloa ua vaevaeina i ni ituaiga se lua: fafo ma totonu. O le faʻapipiʻiina o le ituaiga fafo e matua faigofie lava ma e sili ona faigofie i totonu o mata paʻi uma. Fa'aaoga na'o le kelu po'o le mea fa'apipi'i lua itu e fa'amau ai le fa'avaa i luma o le fa'aaliga. E mafai foi ona faʻapipiʻi le mata paʻi fafo i le faʻaaliga e ala i se matau, lea e faigofie mo le faʻamavaeina e aunoa ma le tuʻuina o soʻo se faʻailoga.

Fa'amatalaga fa'apitoa ole mata pa'i infrared:

1. Mautu maualuga, leai se tafetafea ona o suiga i le taimi ma le siosiomaga

2. maualuga fetuutuunai, e le afaina i le taimi nei, voltage ma eletise eletise, talafeagai mo nisi tulaga faigata o le siosiomaga (faʻalavelave-pa, pefu-faʻamaonia)

3. Tulaga maualuga le malamalama e aunoa ma se vaeluagalemu, e oo atu i le 100%

4. Ola umi auaunaga, maualuga le tumau, e le fefe i maosiosia, ola paʻi umi

5. Faʻaoga lelei uiga, leai se manaʻoga mo le malosi e paʻi atu, leai ni manaʻoga faʻapitoa mo le tino paʻi

6. Lagolagoina simulated 2 points i lalo o XP, lagolagoina moni 2 points i lalo ole WIN7,

7. Lagolagoina le USB ma serial port output,

8. Ole iuga ole 4096 (W) * 4096 (D)

9. Lelei faiga fa'aogaina feso'ota'iga Win2000/XP/98ME/NT/VISTA/X86/LINUX/Win7

10. Pa'i le lautele >= 5mm

Mai le tulaga o talosaga, o le pa'i pa'i e le tatau ona na'o se masini faigofie e liua ai le tulaga pa'i i fa'amatalaga fa'amaopoopo, ae tatau ona mamanuina e avea o se fa'aogaina atoatoa o tagata-masini. O le lima o augatupulaga infrared touch screen e faʻavae i luga o ia tulaga, ma e iloa ai le faʻaleleia atili o manatu o oloa e ala i le fausia-i totonu processors ma atoatoa avetaavale polokalama.

O le mea lea, o le fou o le infrared touch technology o le ai ai se aafiaga taua tele i maketi i totonu ma fafo.

6

 


Taimi meli: Aukuso-28-2024