Ua amata le taamilosaga talisapaia o le RMB? (Mataupu 1)

Talu mai Iulai, o le fefaʻatauaʻiga o le RMB i luga o le atunuʻu ma fafo e faʻatatau i le US dollar ua toe faʻaleleia malosi, ma taia ai le maualuga o lenei toe faʻaleleia i le aso 5 o Aukuso. . i le aso 5 o Aokuso, faʻafetai i le 2.3% mai le tulaga maualalo ia Iulai 3.

A'o va'ava'ai i luma i le maketi i le lumana'i, pe o le a ulufale atu le tau o le fesuiaiga o le RMB i le tala Amerika i luga o se auala agai i luga? Matou te talitonu o le fesuiaiga o le RMB o loʻo i ai nei i le US dollar o se faʻafetai faʻapitoa ona o le faʻagesegese o le tamaoaiga o Amerika ma faʻamoemoega o le paʻu o tului. Mai le vaaiga o le eseesega o le tului i le va o Saina ma le Iunaite Setete, o le tulaga lamatia o se pa'ū malosi o le RMB ua faʻavaivaia, ae i le lumanaʻi, e tatau ona tatou vaʻai atili i faʻailoga o le faʻaleleia atili o le tamaoaiga i totonu o le atunuʻu, faʻapea foʻi ma le faʻaleleia atili o le tamaoaiga. galuega tetele ma galuega o loʻo i ai nei, aʻo leʻi oʻo i le RMB fesuiaiga o tupe faʻasaga i le tala Amerika o le a ulufale atu i se taamilosaga talisapaia. I le taimi nei, o le fesuiaiga o le RMB i le tala Amerika e foliga mai e fesuisuiai i itu uma e lua.

Ua amata le taamilosaga o le talisapaia o le RMB

O loʻo faʻagesegese le tamaoaiga o Amerika, ma o le RMB o loʻo talisapaia.
Mai faʻamaumauga o le tamaoaiga o loʻo faʻasalalau, ua faʻaalia ai e le tamaoaiga o Amerika faʻailoga manino o le faʻavaivaia, lea na faʻatupu ai popolega o maketi e uiga i le paʻu o le US. Ae ui i lea, pe a fua atu i faʻailoga e pei o le taumafaina ma le alamanuia tautua, o le lamatiaga o le paʻu o le US o loʻo matua maualalo lava, ma o le US dollar e leʻi oʻo i se faʻafitauli faʻaletupe.

Ua maalili le maketi o galuega, ae o le a le pa'u i le tamaoaiga. O le numera o galuega fou e le o ni fa'ato'aga ia Iulai na pa'u i lalo i le 114,000 masina i lea masina, ma o le leai o ni galuega na si'itia i le 4.3% i tua atu o mea na fa'amoemoeina, ma fa'aosoina ai le "Sam Rule" fa'aitiitiga. E ui ina maalili le maketi o galuega, ae e lei maalili le numera o tagata faigaluega, aemaise lava ona o le faʻaitiitia o le aofaʻi o tagata faigaluega, o loʻo atagia mai ai o le tamaoaiga o loʻo i ai i le amataga o le malulu ma e leʻi oʻo lava i se paʻu.

O tulaga fa'afaigaluega a le US gaosiga ma alamanuia tautua e 'ese'ese. I le tasi itu, o loʻo i ai le mamafa tele i le faʻagesegese o galuega gaosiga. Ile fa'atatau i le fa'asologa o galuega a le US ISM manufacturing PMI, talu ona amata si'itia e le Fed fua faatatau tului i le amataga o le 2022, o le fa'ailoga ua fa'aalia ai le aga'i i lalo. E oʻo mai ia Iulai 2024, o le faʻailoga e 43.4%, o se faʻagesegese o le 5.9 pasene mai le masina talu ai. I le isi itu, o galuega i le alamanuia tautua o loʻo tumau pea le faʻaleleia. O le matauina o le fa'asinomaga o galuega a le US ISM e le o le gaosiga o le PMI, ia Iulai 2024, o le fa'ailoga e 51.1%, i luga 5 pasene mai le masina talu ai.

I tua o le faaletonu o le tamaoaiga o Amerika, o le US dollar index na matua paʻu, o le US dollar na matua paʻu i luga o isi tupe, ma faʻaititia tulaga umi o puipui tupe i luga o le tala Amerika. O fa'amaumauga na tu'uina mai e le CFTC na fa'aalia ai e o'o mai i le vaiaso o Aukuso 13, o le tulaga umi o le fa'aputugatupe i le tala Amerika e na'o le 18,500 lots, ma i le kuata lona fa o le 2023 e silia ma le 20,000 lots.


Taimi meli: Sep-14-2024