Su'esu'ega fa'amatalaga tau fefa'ataua'iga i fafo

图片 1

Talu ai nei, na tuʻuina atu ai e le Faalapotopotoga o Fefaʻatauaʻiga a le Lalolagi le fefaʻatauaʻiga i le lalolagi atoa i faʻamatalaga o oloa mo le 2023. Faʻamaumauga o loʻo faʻaalia ai o le aofaʻi o oloa faʻaulufale mai ma oloa faʻatau atu a Saina i le 2023 e 5.94 trillion US tala, faʻatumauina lona tulaga o le lalolagi tele i fefaʻatauaiga o oloa mo le fitu tausaga sosoo; faatasi ai ma i latou, o le maketi faava o malo o oloa auina atu i fafo ma faaulufale mai o le 14.2% ma le 10.6% i le faasologa, ma o loo faatumauina le tulaga muamua i le lalolagi mo le 15 tausaga sosoo. ma lona lua. E tusa ai ma le tulaga faigata o le toe faʻaleleia o le tamaoaiga o le lalolagi, o le tamaoaiga o Saina ua faʻaalia le malosi o le atinaʻe ma tuʻuina atu le malosi mo le faʻatupulaia o fefaʻatauaiga i le lalolagi.

Ua salalau atu i le lalolagi atoa le au faatau oloa a Saina

E tusa ai ma le 2023 fefaʻatauaʻiga faʻavaomalo i oloa faʻamaumauga na tuʻuina mai e le Faalapotopotoga o Fefaʻatauaʻiga a le Lalolagi, o oloa auina atu i fafo o le a atoa le US $ 23.8 miliona i le 2023, o se faʻaititia o le 4.6%, ina ua maeʻa le lua tausaga sosoo o le tuputupu aʻe i le 2021 (i luga 26.4%) ma le 2022 (i luga 11.6%). ). pa'ū, faʻateleina pea i le 25.9% faʻatusatusa i le 2019 aʻo leʻi oʻo i le faʻamaʻi.

 Fa'apitoa i le tulaga o Saina, i le 2023, o le aofa'i o oloa fa'aulufale mai ma fa'atau atu a Saina e US$5.94 trillion, US$0.75 trillion sili atu nai lo le tulaga lua o Amerika. Faatasi ai ma i latou, o Saina e auina atu i fafo sea maketi faava o malo e 14.2%, tutusa ma le 2022, ma sa tulaga muamua i le lalolagi mo le 15 tausaga sosoo; E 10.6% le fa'aulufale mai a Saina i maketi fa'avaomalo, tulaga lua i le lalolagi mo le 15 tausaga soso'o.

I lenei tulaga, o Liang Ming, faatonu o le Foreign Trade Research Institute o le Institute of International Trade and Economic Cooperation a le Matagaluega o Pisinisi, e talitonu i le 2023, e faasaga i le tulaga o se siosiomaga faigata ma ogaoga i fafo, o se faʻagesegese tele i le lalolagi. manaoga tau maketi, ma le tulai mai o feeseeseaiga i totonu o le atunuu, o le maketi faava o malo o oloa auina atu i fafo a Saina O le faatumauina o le mautu faavae e faaalia ai le malosi o le maufetu ma le faatauva o fefaatauaiga a Saina i fafo.

 Na lomia e le New York Times se tala o loʻo faʻaalia ai o tagata faʻatau oloa Saina mai le uʻamea, taavale, solar cell i mea faʻaeletoroni ua salalau i le lalolagi atoa, ma Amerika Latina, Aferika ma isi nofoaga e sili ona fiafia i oloa Saina. E talitonu le Associated Press, e ui lava i le tele o le faaletonu o le tamaoaiga o le lalolagi, ae o le oloa faaulufale mai ma le auina atu i fafo a Saina ua tele le tuputupu ae, ua atagia ai le tulaga faamalieina o le maketi o le lalolagi.


Taimi meli: Iuni-11-2024